2e factor identificatie

Als je twee staps verificatie via SMS aanzet, wordt je account beveiligd met een dubbele laag. Wanneer je inlogt, wordt er een unieke code naar je telefoon gestuurd. Deze code moet je invullen om in te loggen op je account. Het voordeel van deze methode is dat als iemand toegang heeft tot je gebruikersnaam en wachtwoord, hij of zij nog steeds niet in je account kan komen zonder de code die naar je telefoon is gestuurd. Dit maakt het voor hackers veel moeilijker om toegang te krijgen tot je account. Daarom is het aan te raden om twee staps verificatie via SMS in te schakelen voor extra beveiliging.

Deze functie heeft een mobiel telefoonnummer nodig om een SMS naar te versturen. Indien je na het activeren van de functie deze melding ziet ga dan naar 'Mijn gegevens' en vul een mobiel telefoonnummer in.

Indien alles is gelukt zal direct worden gevraagd om de code in te voeren die via SMS is verzonden.
Vanaf dan zal je, wanneer je met een andere browser of apparaat inlogt, worden gevraagd om via jouw mobiele telefoon de toegang te verifiëren.

De toegang is vervolgens 14 dagen geldig.

1. Ga naar instellingen.
  2. Kies voor 2 staps verificatie.
  3. Zorg ervoor dat bij gegevens je mobiele nummer is ingevuld.
  4. Nu krijg je voortaan  een sms met een code om in te loggen.