Autorespond koppeling gebruiken

Jouw autorepsond koppeling kun je als volgt configureren:

1. Klik bovenaan de website op 'Instellingen'.
  2. Klik bij 'opties' op de rode knop voor 'Autorespond Connectie'. De knop wordt groen en Autorespond is ingeschakeld.
  3. Klik in de rechter balk op 'Autorespond'.
  4. Voer de API gegevens van autorespond in.
Autorespond gebruiken
Er zijn twee mogelijkheden om autorespond in te zetten:
  1. De nieuwsbriefmodule
    Vanuit CourseFlow kan je de klantgegevens naar een lijstmanager van autorespond sturen.
    Vervolgens kan je in autorespond de acties uitvoeren die je wilt.
  2. De shoppingcart
    Wil je de shoppingcart van autorespond gebruiken?
    Dan kan je aangeven dat autorespond een gebruikersaccount op een flow moet aanmaken na aanschaffen van een product in jouw shoppingcart account van Autorespond.
    Het gebruik van de shoppingcart is optioneel, je kunt uiteraard ook onze eigen betaalmodule gebruiken.
De nieuwsbriefmodule gebruiken
  1. Ga naar de flows en kies de flow waar je de koppeling aan toe wilt voegen.
  2. Klik rechts in het scherm op "Nieuwe actie" en kies vervolgens voor Connecties > Autorespond
  3. Kies de lijstmanager waar je de gegevens naartoe wilt sturen.
  4. Vergeet niet om de actie op de juiste dag van de flow te plaatsen. Als je de gegevens gelijk inschrijving wilt doorsturen, zet dan de actie op dag 0.
De shoppingcartmodule gebruiken
  1. Ga naar flows
  2. Klik achter de flow die je aan een product in autorespond wilt koppelen op het stekkertje
  3. Ga naar het autorespond tabblad in de popup die verschijnt
  4. Laat dit scherm open staan of kopieer de getoonde gegevens. (bovenste regel in autorespond = CourseFlowAction, tweede invulveld in autorespond is de langere code getoond bij "Configuratie-instellingen" in CourseFlow)
  5. Login bij Autorespond en ga naar de betreffende lijstmanager
  6. Ga naar het tabblad Extra en plak de in CourseFlow getoond gegevens bij "Integratie met extern systeem" bij autorespond.
  7. Klik op opslaan/ bewaren.

Vanaf nu wordt automatisch de gebruiker toegevoegd aan de betreffende flow op het moment dat de gebruiker aan de lijstmanager wordt toegevoegd