Een onderwerp en antwoorden uit de community opnemen in een les

Wil je deelnemers met elkaar laten communiceren? Dat kan!

Je kunt namelijk een vraag stellen waar deelnemers op kunnen antwoorden en waarvan ze elkaars antwoord kunnen zien.
Hiervoor gebruik je de community en neem je een onderwerp uit de community op in de les.
Ze zien in die les elkaars antwoorden in een tijdlijn en kunnen ook op elkaars antwoorden reageren.
Zo krijg je een lijn met reacties die in de les wordt gevuld.
Nieuwe deelnemers die in de les komen zien op deze manier de activiteit van voorgaande deelenemers.

Een community aanmaken

Dat doe je onder "communities" in het hoofdmenu. Heb je dit nog niet in het hoofdmenu staan? Activeer dan de community functie onder 'instellingen'
Vergeet niet om de community te publiceren voordat je naar stap 3 gaat.
Deze community is een 'mapje' om gespreksonderwerpen bij elkaar te houden.
Je kunt in elke flow aangeven tot welk 'mapje' of welke 'mapjes' je de deelnemers toegang wilt geven.
Zo kunnen ook deelnemers uit verschillende flows met elkaar communiceren via de community functie.
Wanneer je voor elke flow een aparte community aanmaakt houdt je dit van elkaar gescheiden.

Een gespreksonderwerp toevoegen

Maak in de gewenste groep een gespreksonderwerp aan. Dit is de vraag die je in een les zal stellen.
Dit doe je door rechts de community aan te klikken (klik op de naam) en vervolgens op NIEUW ONDERWERP te klikken.
Voer de titel van het onderwerp in, bijvoorbeeld "Voorstelronde". Deze titel is voor jezelf en niet zichtbaar voor de deelnemers.
Nu is het onderwerp toegevoegd en kan je (optioneel) de vraag eraan toevoegen. Deze wordt dan boven het invulveld getoond in de les (na stap 3).
Standaard wordt de vraag toegevoegd aan 'naamloze categorie'. Rechts kan je deze naam wijzigen door op het potloodje te klikken naast 'naamloze categorie' in het community blokje.
Voeg de vraag toe aan de betreffende les
Open de les en klik op 'voeg element toe aan deze sectie' in de gewenste sectie
Kies vervolgens voor "Community onderwerp"
Selecteer het gewenste onderwerp en sluit vervolgens de popup.
Let op: De community moet zijn gepubliceerd om de vraag aan de les toe te kunnen voegen.
Let op: Een gesprek kan aan meerdere lessen worden toegevoegd. Hierdoor is het ook mogelijk om gebruikers uit verschillende flows met elkaar te laten communiceren.