Eigen domeinnaam instellen

Je kunt jouw eigen domeinnaam instellen zodat aan de URL niet meer te zien is dat je courseflow gebruikt.

Daarvoor zijn een aantal stappen nodig:
  1. Vraag de domeinnaam aan die je wilt gebruiken bij jouw hostingprovider (vraag eventueel jouw webdesigner om dit voor jou te doen).
  2. Pas de DNS instellingen van jouw domeinnaam aan (instructies hieronder, vraag eventueel jouw webdesigner om dit voor jou te doen).
  3. Zet in CourseFlow de optie 'Whitelabel' aan onder instellingen in jouw account (let op: hiervoor ga je over naar het PRO pakket als je die nog niet hebt)
  4. Ga rechts (bij instellingen) naar het tabje 'eigen domeinnaam' en vul de instellingen in.
  5. Stuur ons een mailtje dat alles aan jouw kant geregeld is, zodat wij onze stappen kunnen zetten om het af te ronden.
DNS instellingen Domein
Het is de bedoeling dat jouw hoofddomein (www.jouwdomein.nl en jouwdomein.nl) of subdomein (ietsnaarkeuze.jouwdomein.nl) doorverwijst naar onze server.
Dit doen we met een CNAME-record.

Instellingen indien je een hoofddomein gebruikt:
Bekijk de DNS instellingen van jouw domeinnaam en zoek naar 2 of 3 A-records (dat zijn regels waarbij A staat. Er kan bijvoorbeeld ook CNAME staan, maar die moet je niet hebben).
Aan het begin van de regel zoek je de volgende 5 (meestal heb je er 2 of 3).
  1. www      (het subdomein www)
  2. *             (sterretje, dat betekent dat alles subdomeinen worden doorgestuurd die niet anders staan aangegeven)
  3. niets       (leeg, dat betekent dat alles subdomeinen worden doorgestuurd die niet anders staan aangegeven)
  4. @  (apenstaartje, dat betekent dat alles subdomeinen worden doorgestuurd die niet anders staan aangegeven)
  5. .  (punt, dat betekent dat alles subdomeinen worden doorgestuurd die niet anders staan aangegeven)
Heb je ergens een van deze 5, maar staat er CNAME achter in plaats van een A, dan moet je deze zo laten staan.
Verander achter de gevonden regels het ip-adres in: application-proxy-ilnpp.ondigitalocean.app
Is dit te ingewikkeld? (wat we heel goed kunnen begrijpen) laat het ons of jouw webdesigner dan even weten.

Instellingen indien je een subdomein gebruikt:
Bekijk de DNS instellingen van jouw domeinnaam en zoek naar 1 CNAME record
Aan het begin van de regel zoek je de subdomein die je wilt doorsturen. Als het goed is staat deze er niet bij.
Staat die er wel bij, dan pas je deze verwijderen
Staat die er niet bij, dan voeg je een nieuwe regel toe met de volgende gegevens (het wisselt per aanbieder wat je allemaal in moet vullen)
Dit is een vrij technisch verhaal, dus mail ons of jouw webdesigner als je hier niet uit komt.
We kunnen het helaas niet makkelijker maken ;-)