Certificaten voor deelnemers

Met de certificaat functie maak je certificaten op die automatisch worden uitgegeven op het moment dat jij dat wilt.
Zo werkt het:

1. Ga naar het tabblad flows en klik de betreffende flow aan
  2. Klik rechts op het plusje óf klik rechts onderaan de acties op 'actie toevoegen'
  3. Kies voor Voortgang en vervolgens voor Certificaat
  4. Je ziet nu de standaar certificaatopmaak die je naar wens kunt aanpassen

Tekst aanpassen en toevoegen

De tekst kan je aanpassen door op een tekstblok te klikken. Links verschijnt het opmaak menu waarin je alles kunt wijzigen.
Sommige blokken zijn gevuld met tags. Bijvoorbeeld *|firstname|* en *|lastname|* worden vervangen voor de voor en achternaam van de deelnemer. De tags die je kunt gebruiken zijn:

Wil je meer tekstboxen toevoegen? Klik dan op  "+ tekstbox" linksboven.

Achtergrond aanpassen

De achtergrond die je upload is de basis van jouw layout. In het standaard ontwerp zijn dit de paarse bogen. Je kunt deze afbeelding vervangen door een eigen afbeelding/ontwerp die je hebt gemaakt of gedownload (Google maar eens op 'certificate background'). Let op dit dient wel een JPG of PNG bestand te zijn. Hierop kan je bijvoorbeeld alvast een handtekening, logo en huisstijl verwerken. Vervolgens vul je het certificaat met tekst d.m.v. de tekstboxen. De verhouding van de achtergrond is een liggend a4: 29,7 cm breed : 21 cm hoog

Lettertypes

De lettertypes die je kunt gebruiken kan je terugvinden op https://fonts.google.com
Ga naar die pagina om de lettertypes alvast te kunnen bekijken en een geschikt lettertype uit te zoeken.
Je kunt elke textbox een eigen lettertype geven.

Certificaat per mail versturen

Omdat de certificaten stilzwijgend worden aangemaakt kan je op dat moment het certificaat per mail naar jouw deelnemers sturen. Dit doe je als volgt:

1. Maak het certificaat aan zoals hierboven beschreven
  2. Klik in de popup, waarin je het certificaat opmaakt, op E-mail instellingen
  3. Klik Vink "Stuur deelnemers het certificaat ook per mail toe" aan.
  4. Voer een onderwerp én de inhoud van de mail in. Het certificaat wordt automatisch meegezonden als bijlage.