Hoe maak ik een multiple choice vraag aan in een les?

Een multiple choice vraag maak je als volgt:
  1. Klik binnen de sectie waar je een meerkeuze vraag wilt toevoegen op 'voeg element aan deze sectie toe'.
  2. Klik vervolgens op het pictogram 'antwoordveld' binnen het pop-up scherm.Het pop-up scherm verdwijnt, een element met een kader voor een antwoordveld zal binnen de sectie verschijnen en een nieuwe pop-up verschijnt.
  3. Selecteer in de pop-up bij 'selecteer een vraagtype' 'gesloten vraag'. De pop-up ververst zich en geeft je de mogelijkheid om je vraag vorm te geven.
  4. Typ op de stippellijn een vraag of element label. Om te lezen wat een element label is kijk bij de vraag 'Wat is een element label?'.
  5. Voer de verschillende antwoorden in door 'antwoordoptie 1, 2 of 3' te selecteren en vervolgens het antwoord te typen. Om meer meer dan 3 antwoorden in te voeren klik je op 'voeg een nieuwe antwoord optie toe. Selecteer 'nieuwe antwoordoptie' en typ het antwoord in dat getoond moet worden.
  6. Onder 'meerdere antwoorden' kun je door het blokje aan te vinken zorgen dat een deelnemer meerdere antwoorden kan aanvinken op de door jouw gestelde vraag.
  7. Klik op het kruisje rechtsboven in het pop-scherm, het venster zal zich sluiten en de antwoordveld zal aangepast worden binnen jouw les.Indien je een multiple choice vraag wilt wijzigen naar een open vraag, of andersom, dien je het huidige element te verwijderen en een nieuwe in te voegen.