Hoe stort ik een bedrag terug naar mijn klant?

Terugstorten in je Mollie Dashboard

Zo stort je een betaling terug naar een klant in je Mollie Dashboard:

01. Ga in je dashboard naar Transacties > Betalingen.
02. Selecteer de betaling die je wilt terugstorten.
03. Klik op Terugstorten.
04. Vul het bedrag in dat je wilt terugstorten. Wil je niet het hele bedrag terugstorten? Vul dan een deel van het totaalbedrag in. Je kunt tot € 25,- extra terugstorten naar een klant. Heeft een klant met creditcard betaald? Dan is het niet mogelijk om extra geld terug te storten.
05.Voeg je een omschrijving toe? Dan ziet de klant deze op zijn bankafschrift. Je kunt geen omschrijving toevoegen als een klant met creditcard heeft betaald.
06. Klik op Terugstorten. Een terugstorting kost € 0,25 exclusief btw.

Mollie verwerkt je terugstorting de eerstvolgende werkdag. De klant ontvangt het bedrag dan meestal dezelfde dag op zijn rekening. Heeft een klant met een creditcard betaald? Dan ontvangt de klant het bedrag binnen 14 dagen op het creditcard statement.

Tijdslimiet

Heeft een klant met PayPal betaald? Dan is het tot 180 dagen na de transactie mogelijk om een bedrag terug te storten. Als een klant met creditcard heeft betaald, kun je tot een jaar na de transactie het bedrag terugstorten. Bij andere betaalmethodes is er geen tijdslimiet.

Bron: mollie.com