Hoe werken de opmaak-tools?

Wanneer je op het icoon 'potlood' klikt kom er links een zwarte balk in het scherm te voorschijn.

Hier kun je de volgende instellingen bewerken:
Positie
Hier kun je een element links, in het midden of rechts in een sectie plaatsen. Het laatste icoon geeft aan dat de elementen achter elkaar gezet moeten worden en kan dus gebruikt worden om kolommen te maken.

Breedte
Hier kun je aangeven hoe breedt een element in een sectie moet zijn. 100% betekent dat een element de volledige breedte van de sectie heeft. Door middel van smallere elementen en een uitgevulde positie kun je een kolom maken binnen een sectie.

Hoogte (niet altijd mogelijk)
Hier kun je aangeven hoe breedt een element in een sectie moet zijn.

Ruimte binnen de rand
Hier kun je ruimte maken tussen de informatie in een element en de rand van een element.

Ruimte buiten de rand
Hier kun je ruimte maken buiten de rand van een element. Je kunt op deze manier ruimte maken tussen elementen en secties.
Afgeronde hoeken
Wanneer je 0 px invult zijn de hoeken strak. Hoe hoger het getal dat je invult, hoe meer de hoeken zullen worden afgerond.

Achtergrondkleur
Wanneer je op de cijfers klikt komt er een pop-up schermpje te voorschijn. Hier kun je de gewenste kleur aangeven. Wanneer er al een kleur geselecteerd is die je wilt gebruiken, hoef je alleen op het rondje met die kleur naast de cijfers te klikken. Wanneer je je eigen huisstijl kleuren hebt ingevoerd, worden die onder de cijfers getoond. Deze kun je gebruiken door ze aan te klikken.

Randkleur
Standaard wordt er geen rand getoond. Wanneer je een rand zichtbaar wilt maken, klik je op de cijfers. Er komt dan een pop-up schermpje te voorschijn. Hier kun je de gewenste kleur aangeven. Wanneer er al een kleur geselecteerd is die je wilt gebruiken, hoef je alleen op het rondje met die kleur naast de cijfers te klikken. Wanneer je je eigen huisstijl kleuren hebt ingevoerd, worden die onder de cijfers getoond. Deze kun je gebruiken door ze aan te klikken.