Hoe werkt de community functie?

De community is een praat-groep die los staat van de flows.
Het is een plek waar deelnemers vragen kunnen stellen en op elkaar kunnen reageren. Je kunt het een beetje vergelijken met een facebook groep.
Deze kan je per flow aanmaken, maar je kan ook in meerdere flows toegang geven tot dezelfde community.
Het is dus flow oversteigend.

Je kunt zelf een of meerdere communities aanmaken, dat doe je onder "communities" in het hoofdmenu.

Heb je dit nog niet in het hoofdmenu staan? Activeer dan de community functie onder 'instellingen'

Een community is een 'mapje' om gespreksonderwerpen bij elkaar te houden.
Je kunt in elke flow aangeven tot welk 'mapje' of welke 'mapjes' je de deelnemers toegang wilt geven.
Zo kunnen ook deelnemers uit verschillende flows met elkaar communiceren via de community functie.
Wanneer je voor elke flow een aparte community aanmaakt houdt je dit van elkaar gescheiden.
Stap 1 Community aanmaken
  1. Ga naar communities in het hoofdmenu (Heb je dit nog niet in het hoofdmenu staan? Activeer dan de community functie onder 'instellingen')
  2. Klik op "NIeuwe Community"
  3. Voer de naam van de community in
Stap 2 Categorieën aanmaken
Na het aanmaken van de commmunity zie je nu rechts de community die je hebt aangemaakt, daarin zit standaard de categorie 'naamloze categorie'.
Klik op de potlood daarnaast om deze naam te wijzigen en om eventueel extra categorieën aan te maken.Tevens kan je elke categorie een kleur toewijzen.
Jouw deelnemers en jij kunnen daarna bij het aanmaken van een nieuw gespreksonderwerp kiezen onder welke categorie deze valt.
Ook kunnen deelnemers straks per categorie een overzicht van de gespreksonderwerpen zien.
Stap 3 Eerste gespreksonderwerpen aanmaken
1) Klik rechts op de naam van de community
2) Klik op Nieuw Onderwerp en volg de stappen
Stap 4 Toegang geven
Je kunt op twee manieren de community gebruiken:

1: Hele community
Je kunt toegang geven tot de gehele community, waarin gebruikers kunnen zoeken en struinen naar de onderwerpen.
Daarbij kunnen ze zelf ook onderwerpen aanmaken waar anderen op kunnen reageren.
2: Een gespreksonderwerp
Je kunt 1 gespreksonderwerp opnemen in een les. De 'tijdlijn' met reacties wordt dan in de les getoond en nieuwe reacties kunnen in de les worden toegevoegd.
Zo kan je bijvoorbeeld een 'stel je voor' sectie maken die steeds groter wordt wanneer deelnemers dit invullen.
Stap 4.1: Hele community
Om Deelnemers toegang te geven tot een volledige community, voeg je dit als actie toe aan de betreffende flow.
1) Klik op Flows en kies de flow die je wilt bewerken
2) Klik rechts onder de reeds bestaande acties op "Nieuwe actie", of klik rechtsboven op het plus-teken
3) Kies voor 'Toegang tot community" en kies daarna tot welke community of communities je toegang wilt geven. Kies je voor meerdere dan worden deze 'samengesmolten' voor de gebruikers van deze flow. Het lijkt voor hen dus alsof ze in 1 community zitten.
4) Testen: Klik op 'voorbeeld' in de flow. Bovenin de gebruikersbalk zie je nu de knop 'community. Klik hierop om een voorbeeld van de community te zien.
Let op: Vergeet niet om de community te publiceren voordat je live gaat. Dit doe je door de op het tabblad communites bij de betreffende community het schuifje op groen te zetten.

Stap 4.2: Een gespreksonderwerp
Om deelnemers toegang te geven tot 1 gespreksonderwerp neem je deze op in een les.
De vraag, het antwoordveld én de reeds gegeven antwoorden worden dan in de les zelf getoond.
Deze groeit dus gedurende de leergang omdat steeds meer deelnemers hun reactie achter hebben gelaten.
1) Ga naar via het tabblad content naar de betreffende les
2) Maak een nieuwe sectie of ga naar de sectie waar je het gespreksonderwerp aan toe wilt voegen.
3) Klik op 'voeg element aan deze sectie toe' en kies voor 'Community onderwerp'.
4) Selecteer het onderwerp welke je wilt opnemen in de les.
Let op: Staat jouw onderwerp er niet bij? Controleer dan of je de community hebt gepuliceerd.
Dit doe je door de op het tabblad communites bij de betreffende community het schuifje op groen te zetten.