LTI configureren / instellen

Om de LTI verbinding met een Learning Management System te kunnen leggen moet je de LTI functie activeren.
Dit doe je op het tabblad Instellingen.

Nadat de functie is geactiveerd krijg je rechts in het menu de nieuwe optie LTI verbinding

Klik hierop om een LTI verbinding in te stellen, of om de details van een bestaande LTI verbinding te bekijken als je die reeds hebt geconfigureerd.

Nieuwe LTI verbinding leggen

1. Klik op "Nieuwe LTI verbinding"
  2. Voer de naam van de LTI verbinding in. Dit kan bijvoorbeeld de naam van de samenwerking-partner of het het systeem waarmee je verbindt zijn. Dit is alleen voor jezelf zodat je weet om welke verbinding het gaat
  3. Kies de versie van het LTI protocol. Als je dit niet weet moet je dit bij het systeem waarmee je verbindt navragen.
  4. Het scherm zal nu verversen en je vindt de nodigde gegevens voor het leggen van de koppeling. Hoe dit exact werkt verschilt per systeem. Zoek de instructies hiervoor op in het systeem waarmee je koppelt. Mocht je er niet uitkomen dan kan je ons altijd om hulp vragen bij deze stap.Wat je wel moet weten is het volgende:
    Ergens in het systeem waarmee je koppelt kan je variabelen mee geven. In ons geval is het verplicht om de variabele 'flowid' mee te geven met als waarde het nummer van de flow waarmee je wilt koppelen.
    Daarnaast kan je ook de variabele 'free' meegeven met 'true' of 'false' als waarde. Dit is optioneel. Wanneer je deze variabele niet mee geeft is 'free' standaard 'false', wat inhoudt dat als je een betaling hebt ingesteld deze wél wordt uitgevoerd.