Rekeningnummer automatische incasso's

Wil een klant het rekeningnummer wijzigen waarvan een herhalende betaling wordt afgeschreven? Dat kan!
Voor elk rekeningnummer is echter een 'mandaat' nodig. Dat betekent dat de eerste keer via iDeal of Bancontact moet worden afgerekend.

Dat gaat het makkelijkst door de mandaat die je nu hebt te vernietigen zodat nieuwe incasso's niet meer kunnen worden uitgevoerd.

1. Login op mollie.com
  2. Ga naar transacties en zoek de laatste transactie op van de betreffende klant
  3. Klik deze aan en klik vervolgens op het klantreferentie nummer (beginnend met cst_xxxxx)
  4. Klik rechtsboven op verwijder.

Je verwijdert nu de klant en mandaat uit jouw mollie account. Bij de eerstvolgende afschrijvingen zal ons systeem herkennen dat er geen mandaat is en zal in plaats van een afschrijving de popup aan de klant worden getoond waarmee hij/zij opnieuw de betaling op kan starten.

Let op: Het is verstandig om de klant dit alvast te melden dan weten ze dat de betaling geen extra betaling is, maar de vervangende betaling.